Рурални АЛЕКСИНАЦ   AVM Project

Садржај сајта

  • Почетна

___________________

_____ AVM P _____

Актуелности

Рурални развој

Пословни портал

Удружења

Eдукације

Остало

Контакт

Сеоски туризам

 

 

Сеоски туризам је важна карика у низу мера које треба спрoвести у следећем периоду да би наши суграђани у руралним срединама нашли нови смисао, садржај и лепоту живота и рада у њима. Он може бити основна или допунска активност у остваривању прихода, али може бити и инспирација за низ лепих активности на оживљавању старих заната, народне радиности фолклорних догађања, обнављању и очувању лепоте сеоских предела и, коначно, може постати и коначна ознака и симбол свих успешних пословних активности које се могу покренути у будућности у Алексинцу. Овим захтеваним послом припрема за презентацију наших туристичких могућности у сеоским срединама у Алексинцу, руководи

 

ОПШТИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА ТУРИЗАМ И СПОРТ "ОТИС" АЛЕКСИНАЦ

ДУШАНА ТРИВУНЦА 54, 18220 АЛЕКСИНАЦ

ТЕЛ./ФАКС 018 804 025

E-MAIL: otisaleksinac@nadlanu.com

http://www.otisaleksinac.rs/

 

У току фебруара је формирана Комисија за категоризацију туристичких објеката, а њеним почетком рада почео је, у ствари, и озбиљан рад на формирању туристичке понуде руралног Алексинца. До августа је завршена категоризација неколико домаћинсава из Липовца и Радевца, а рад комисије се наставља јер има још пријављених домаћинстава.

Предстоји још велики рад на синхронизацији рада свих субјеката који могу допринети квалитету туристичке понуде, као што су сарадња са ловачким удружењима, формирање ловно-туристичке агенције, опремање просторија за преглед дивљачи, сарадња са спортским и планинарским друштвима, ажурирање ресторанске понуде специјалитета традиционалне кухиње и комплетирање понуде за туре историјског, ђачког и верског туризма, као и развијање заједничког маркетиншког наступа.

 

Значајније традиционалне манифестације:

 

13.-14. јули: Туристичко-културна манифестација "На Морави воденица стара" (1964.)

Етно програм: Изворна народна музика, народни обичаји, здравице, говор народа, специјалитети традиционалне алексиначке кухиње, изложба старих заната, домаће радиности и сувенира.

 

Почетак септембра: Сабор паприкара-село Рутевац

Изложба производа, такмичење баштована, специјалитети са паприком изворно стваралаштво.

 

Друга половина октобра: Пекарски дани

Изложба славског колача и пекарских производа са дегустацијом. У сарадњи са Пољопривредном школом "Шуматовац", Алексинац

Сеоски туризам

ЕДУКАЦИЈА - Сања Родић

 
НАРОДНА РАДИНОСТ

СЕМИНАР

СЕМИНАР - Сеоски туризам

Липовац - дечија установа

 
http://www.rtv.rs/files/!default/video_icon.gif

Бисери руралног Алексинца

Домаћинство Илић Ненада - Гредетин